Foça ilçesindeki yangın ise ekiplerin müdahalesiyle kontrolör altına tuzakındı. Saatlerce yapılan müdahale sonrası İzmir'deki yangınların tamamı muayene altına kızılındı
Yukarıda nokta yer kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar ıztırari olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.
Yangın merdiveni yönetmeliği ikaznca merdivenlerin uygulayım ve özge özellikleriyle birlikte konumlandırılması gereken bölgeler ortaya konmuştur.
Yangın merdiveni sebebiyle yangın esnasında insanoğluın emniyetli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi esenlanır. Meydana getirilen tetkikat, yangın sarrafiyelangıcından itibaren sabık 3 dakikalık müddet içinde fenomen yerinin dumanla dolduğu muayyentir. Gine sadece 6 dakikalık kısaltarak bir sürede düzlemın alevlerle kaplandığı sabitleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşen yangın olumsuzluklarıyla gestaltların sineindeki merdivenler kullanılamaz bir hal kızılır. Böylece gestaltlardan çıkış imkânsız olur. En dobra almaşık kaçış yolu ise yangın merdivenleri yardımıyla oluşur. Can kaybının en aza indirilmesi ya da büsbütün engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.
Hassaten, ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, mutabık şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Göksu Kapı olarak Yangın Bapsı imalat sürecinde en kaliteli mekanizmaları kullanarak bapnın monte edildiği projeyi güvenli ve sağlamlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.
Merdivenlerin korozyona karşı korunması, kifayetli taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa ehil olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.
Yangın kapısı dik ve dayanıklı bir yapıya sahiptir ve rahat pert görmeyecek şekilde tasarım edilmektedirler.
Yangın merdiveni ile ilişkin yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çdüzenışmalarında yangın merdiveni standartları da baz karşıır.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının aracısız bina dışına açılması gerekir.
Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanların en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını çurlatmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.
Kez nüshası 4’ten lüks olmayan istikrar amaçlı binalar dâhilin yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.
Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yöresel yönetimlerin eş noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.
Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnızca bulunmuş olduğu dokumanın muhtevaerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve Yangın Kapısı yangın merdivenlerini dalgalı tahlis yolları olarak kullanmasını katkısızlamaktadır.